Šta raditi sa starim trajnim Autodesk licencama?

Autodesk, Adobe, ChaosGroup, Transoft Solutions, Woodwork4Inventor, Unity, Microsoft
Post Reply
Mila P
Posts: 2
Joined: Tue May 12, 2020 2:41 pm

Šta raditi sa starim trajnim Autodesk licencama?

Post by Mila P »

Zamenite ih do 24. jula 2020. godine!

Kako je trend kod svih velikih proizvođača softvera da se iz upotrebe izbace trajne licence i kod Autodeska je slična situacija. Već par godina Autodesk kroz promotivne kampanje pomaže korisnicima da izvrše zamenu svojih trajnih licenci i da pređu na model najma.

Ukoliko posedujete neku staru trajnu Autodesk licencu (verzije od 1998 do 2021) možete je zameniti za najam na 12 ili 36 meseci aktuelne verzije istog ili srodnog softvera ili kolekcije.

Primer zamene:
Klijent poseduje trajnu licencu AutoCAD 2010. Softver nije kompatabilan za aktuelnim Windows operativnim sistemom. Korisnik nema kome da se obrati za aktivaciju licence, jer Autodesk ne pruža tehničku podršku za proizvode starije od 10 godina. Opcija je da nabavi novu licencu. Ukoliko se odluči da zameni tu staru licencu (AutoCAD 2010) za nov najam AutoCAD softvera sa specijalizovanim alatima (https://teamcad.rs/index.php/srb/softve ... ja/autocad) , ostvaruje pravo na popust od 25% i ima pristup svim pogodnostima najma: tehnička podrška, korišćenje poslednje tri verzije softvera, da koristi licencu sa nekog drugog uređaja, korišćenje licence van granica države, izveštaj o iskorišćenosti licence...

Procedura zamene licence traje 1-2 dana. Serijski broj licence koju biste menjali mora da prođe proveru od strane Autodeska. Ukoliko se odobrenje za zamenu dobije, poručuje se nova licenca po promotivnim uslovima. Po dobijanju sertifikata i uputstva za preuzimanje i instalaciju softvera, korisnik se obavezuje da više neće koristiti staru trajnu licencu.


Za sva dodatna pitanja o zameni licenci možete se obratiti na prodaja@teamcad.rs i podrska@teamcad.rs.
Post Reply