Kako koristiti Autodesk softver sa udaljene lokacije?

Autodesk, Adobe, ChaosGroup, Transoft Solutions, Woodwork4Inventor, Unity, Microsoft
Post Reply
admin
Site Admin
Posts: 66
Joined: Thu Apr 16, 2020 12:07 am

Kako koristiti Autodesk softver sa udaljene lokacije?

Post by admin »

S obzirom da je proglašena Covid-19 pandemija, većina kompanija savetuje zaposlenima da svoje obaveze ispunjavaju iz sopstvenog doma. Da bi to bilo moguće potrebno je omogućiti im pristup Autodesk softveru sa udaljene lokacije. Evo šta je potrebno da znate.

Kada su u pitanju Autodesk licence postoje dva tipa licenciranja:

• Pojedinačna licenca (Single-User)
• Mrežna licenca (Multi-User)Pojedinačne licence

U slučaju korišćenja pojedinačne licence sa udaljene lokacije potrebno je da na klijentskom računaru posedujete internet konekciju kako bi se obavila provera tj. inicijalizacija Autodesk licence.

Ako je ova provera već ranije urađena, narednih 30 dana program neće tražiti aktivnu internet konekciju i logovanje putem Autodesk naloga kako biste koristili softver.
Korisnici najma Single User licence imaju pravo na korišćenje licenci za kućnu upotrebu. Single User licenca se aktivira na osnovu korisničkog naloga.

Kako bi aktivirali pojedinačnu licencu potrebno je ispratiti uputstvo koje je dato u PDF fajlu koji možete preuzeti na ovom linku: https://www.teamcad.rs/PDF/FAQ/Aktivaci ... SignIn.pdf

Mrežne licence

Kada su mrežne licence (Multi-User) u pitanju, postoje dva načina za korišćenje istih sa udaljene lokacije:

1. Korisnici se mogu prijaviti na mrežu kroz VPN (Virtual Private Network) i koristiti licence na isti način kao korisnici koji su direktno u mreži. Povezivanje putem VPN-a (Virtual Private Network) na udaljeni Autodesk licencni server (računar na kome je postavljen i podešen mrežni LIC fajl od strane nadležnog IT-a).

U ovom slučaju neophodna je neprekidna konekcija putem interneta kako bi Autodesk softver funkcionisao. Za korišćenje ovakvog načina konekcije potrebna je pomoć nadležnog IT lica.

2. U slučaju da je korisniku neophodno obezbediti licencu van radnog mesta, istu je moguće pozajmiti u periodu od 1, a najviše do 180 dana. Kada istekne definisani vremenski period, server automatski vraća licencu. Pozajmljivanje se vrši direktno iz samog Autodesk softvera i ovu opciju možete izvršiti jedino kada klijentski računar ima konekciju sa pomenutim Autodesk licencnim serverom. Ako su svi uslovi ispunjeni, klijent bira period na koji želi da pozajmi licencu.

Korisna adresa: https://knowledge.autodesk.com/customer ... ng-license

Ukoliko imate dodatna pitanja slobodno nas kontaktirajte na telefon 011 3015043 ili email: podrska@teamcad.rs
Post Reply